Monseigneur Léonard, een fotoreportage

Fotoalbum van een episcopaat

Een wandeling met tieners en jongeren, de gelegenheid voor een bisschop om het plezier van spelletjes en de jeugd terug te vinden Een wandeling met tieners en jongeren, de gelegenheid voor een bisschop om het plezier van spelletjes en de jeugd terug te vinden

Een wandeling met tieners en jongeren, de gelegenheid voor een bisschop om het plezier van spelletjes en de jeugd terug te vinden

© E. Barry

Ontmoetingen met jongeren zijn telkens een privilege, niet enkel voor het gebed, maar ook voor het delen van ideeën. Ontmoetingen met jongeren zijn telkens een privilege, niet enkel voor het gebed, maar ook voor het delen van ideeën.

Ontmoetingen met jongeren zijn telkens een privilege, niet enkel voor het gebed, maar ook voor het delen van ideeën.

© E. Barry

Sinds september 2004 wordt Monseigneur Léonard ondersteund in zijn werk door Monseigneur Pierre Warin, hulpbisschop Sinds september 2004 wordt Monseigneur Léonard ondersteund in zijn werk door Monseigneur Pierre Warin, hulpbisschop

Sinds september 2004 wordt Monseigneur Léonard ondersteund in zijn werk door Monseigneur Pierre Warin, hulpbisschop

© E. Barry

Lange momenten van gebed, zoals deze, markeren de dagen van de bisschop van Namen. Lange momenten van gebed, zoals deze, markeren de dagen van de bisschop van Namen.

Lange momenten van gebed, zoals deze, markeren de dagen van de bisschop van Namen.

© E. Barry

Een bisschop interviewen, een indrukwekkend moment voor deze jongens ... toekomstige journalisten? Een bisschop interviewen, een indrukwekkend moment voor deze jongens ... toekomstige journalisten?

Een bisschop interviewen, een indrukwekkend moment voor deze jongens ... toekomstige journalisten?

© E. Barry

Zal Monseigneur Léonard deelnemen aan de spelen van deze jonge christenen ? Zal Monseigneur Léonard deelnemen aan de spelen van deze jonge christenen ?

Zal Monseigneur Léonard deelnemen aan de spelen van deze jonge christenen?

© E. Barry

Palmzondag in de straten van Namen, een manier om het eenvoudige geloof aan te moedigen Palmzondag in de straten van Namen, een manier om het eenvoudige geloof aan te moedigen

Palmzondag in de straten van Namen, een manier om het eenvoudige geloof aan te moedigen

© E. Barry

Wandelen geeft rust. Voor de bisschop is het ook een moment voor ontmoetingen, zoals hier in Foy-Notre-Dame tijdens de mars-bedevaart. Wandelen geeft rust. Voor de bisschop is het ook een moment voor ontmoetingen, zoals hier in Foy-Notre-Dame tijdens de mars-bedevaart.

Wandelen geeft rust. Voor de bisschop is het ook een moment voor ontmoetingen, zoals hier in Foy-Notre-Dame tijdens de mars-bedevaart.

© E. Barry

Tijdens zijn vele bezoeken aan het bisdom neemt Monseigneur Léonard gebruik van de gelegenheid om de ouderen te begroeten en soms een lied met hen aan te heffen. Tijdens zijn vele bezoeken aan het bisdom neemt Monseigneur Léonard gebruik van de gelegenheid om de ouderen te begroeten en soms een lied met hen aan te heffen.

Tijdens zijn vele bezoeken aan het bisdom neemt Monseigneur Léonard gebruik van de gelegenheid om de ouderen te begroeten en soms een lied met hen aan te heffen.

© E. Barry

Kinderen dopen, altijd een moment van groot geluk voor Monseigneur Léonard Kinderen dopen, altijd een moment van groot geluk voor Monseigneur Léonard

Kinderen dopen, altijd een moment van groot geluk voor Monseigneur Léonard

© E. Barry

De vrijwilligers zijn talrijk om zich te mobiliseren voor verschillende belangrijke momenten in het kerkelijke leven. De bisschop is hier ter ondersteuning van de troepen ! De vrijwilligers zijn talrijk om zich te mobiliseren voor verschillende belangrijke momenten in het kerkelijke leven. De bisschop is hier ter ondersteuning van de troepen !

De vrijwilligers zijn talrijk om zich te mobiliseren voor verschillende belangrijke momenten in het kerkelijke leven. De bisschop is hier ter ondersteuning van de troepen !

© E. Barry

In 1995 komt de reliekschrijn van Sint Theresia aan in Namen: gezinnen en kinderen worden uitgenodigd om deel te nemen. In 1995 komt de reliekschrijn van Sint Theresia aan in Namen: gezinnen en kinderen worden uitgenodigd om deel te nemen.

In 1995 komt de reliekschrijn van Sint Theresia aan in Namen: gezinnen en kinderen worden uitgenodigd om deel te nemen.

© E. Barry

Een relikwieënschrijn die een grote menigte aantrekt: duizenden mensen bezoeken de kathedraal van Namen. Een relikwieënschrijn die een grote menigte aantrekt: duizenden mensen bezoeken de kathedraal van Namen.

Een relikwieënschrijn die een grote menigte aantrekt: duizenden mensen bezoeken de kathedraal van Namen.

© E. Barry

Monseigneur Léonard hecht groot belang aan het sacrament van vergeving, een sacrament waarin God ons al zijn liefde geeft. Monseigneur Léonard hecht groot belang aan het sacrament van vergeving, een sacrament waarin God ons al zijn liefde geeft.

Monseigneur Léonard hecht groot belang aan het sacrament van vergeving, een sacrament waarin God ons al zijn liefde geeft.

© E. Barry

1996, na jaren van onderbreking, wordt Corpus Christi weer georganiseerd. 1996, na jaren van onderbreking, wordt Corpus Christi weer georganiseerd.

1996, na jaren van onderbreking, wordt Corpus Christi weer georganiseerd.

© E. Barry

Zieken en mindervaliden tegemoetkomen ... allen prioriteiten voor Monseigneur Léonard tijdens zijn bezoeken aan het bisdom Zieken en mindervaliden tegemoetkomen ... allen prioriteiten voor Monseigneur Léonard tijdens zijn bezoeken aan het bisdom

Zieken en mindervaliden tegemoetkomen ... allen prioriteiten voor Monseigneur Léonard tijdens zijn bezoeken aan het bisdom

© E. Barry

Elk jaar, in juni, worden meerdere seminaristen tot priester gewijd. Iets waar Monseigneur Léonard uiterst trots op is. Elk jaar, in juni, worden meerdere seminaristen tot priester gewijd. Iets waar Monseigneur Léonard uiterst trots op is.

Elk jaar, in juni, worden meerdere seminaristen tot priester gewijd. Iets waar Monseigneur Léonard uiterst trots op is.

© E. Barry

Al 15 jaar bisschop, dit verdient te worden toegejuicht. En zoals op iedere verjaardag wordt de taart aangesneden en opgegeten. Al 15 jaar bisschop, dit verdient te worden toegejuicht. En zoals op iedere verjaardag wordt de taart aangesneden en opgegeten.

Al 15 jaar bisschop, dit verdient te worden toegejuicht. En zoals op iedere verjaardag wordt de taart aangesneden en opgegeten.

© E. Barry

Te bekijken: een video van Monseigneur Léonard met Kerstmis voor kinderen

Get the Flash Player to see this player.

Ontwikkeling & design: T Time